Bent u dol op de natuur en houdt u van actieve vakanties? Dan is het zeker een goed idee om eens een wandelvakantie in Ierland te boeken. U zult tijdens deze vakantie elke dag een wandeling maken waarbij u langs de mooiste natuurgebieden en sfeervolle dorpen en steden loopt. Zo kunt u binnen enkele dagen de prachtigste delen van Ierland ontdekken.

Wat zijn de redenen om voor een wandelvakantie in Ierland te kiezen?

U kunt om diverse redenen besluiten om een wandelvakantie Ierland te boeken. Als u een echte natuurliefhebber bent, dan zult u zeker eens een bezoek moeten brengen aan dit land. De natuur is namelijk vrijwel onaangetast, waardoor u kunt genieten van de ruige natuur. Tevens zult u tijdens de wandelvakantie in Ierland diverse natuurgebieden zien. Hierbij kunt u denken aan prachtige stranden en klifkusten, uitgestrekte graslanden, veengebieden, bossen en rivieren. Dankzij de veelzijdigheid van dit land zult u uw ogen uitkijken. Neemt u dan ook een camera mee om de mooiste landschappen vast te leggen. De wandelvakantie is erg geschikt voor mensen die van een actieve vakantie houden. Echte wandelaars kunnen hun hart ophalen tijdens deze vakantie.

Wat zijn de mogelijkheden van de wandelvakantie in Ierland?

Bij een wandelvakantie in Ierland heeft u keuze uit twee mogelijkheden. U kunt namelijk kiezen voor een 8-daagse of een 11-daagse wandelvakantie. De wandelvakantie vindt plaats in het zuidwesten van Ierland. Daar ligt het schiereiland Iveragh, dat bekend staat om de route ‘Ring of Kerry’. Deze route voert u langs uiteenlopende landschappen en diverse dorpen en steden. Onderweg is er genoeg te zien en te doen. Bij de 11-daagse vakantie zult u de gehele route afleggen en tijdens de 8-daagse vakantie legt u een groot deel van de route af. Het is mogelijk om deze route met de auto af te leggen, maar u zult nog meer van deze streek genieten als u deze al wandelend verkent. U heeft dan voldoende tijd om de omgeving te bekijken en om optimaal te genieten.

De routes die u aflegt tijdens de wandelvakantie in Ierland

Bij de 11-daagse wandelvakantie in Ierland komt u op de eerste dag aan in Killarney. Op de dagen daarna loopt u naar Black Valley, Glencar, Glenbeigh, Caherciveen en Waterville. De 8-daagse wandeltocht start in Caherciveen, waarna u naar Derrymore en Waterville loopt. Vanaf Waterville zijn de routes van de 11-daagse en 8-daagse tocht hetzelfde. U komt tijdens deze dagen in Caherdaniel, Sneem, Kenmare en Killarney. Elke dag loopt u tussen de 10 en 35 kilometer van de ene plaats naar de volgende plaats. U zult dan ook in de genoemde plaatsen overnachten tijdens de wandelvakantie in Ierland. Zo heeft u de kans om tijdens het wandelen van de natuur te genieten, terwijl u daarna een plaats kan verkennen en even tot rust kan komen. Bij een aantal delen van de route kunt u ervoor kiezen om de route in te korten door een shuttlebus of een transfer te nemen.

Wandelvakantie Ierland boeken

Bij eigenwijzereizen.nl, dé specialist in fiets- en wandelreizen, kunt u zowel de 8-daagse als de 11-daagse wandelvakantie in Ierland boeken voor een voordelige prijs. Bekijk de website van Eigen-Wijze Reizen voor meer informatie en gedetailleerde routes!