De Turkse badplaats Marmaris is al sinds jaren een geliefde vakantiebestemming voor iedereen die graag op vakantie gaat naar Turkije. Marmaris is gelegen in een besloten baai, aan de Lycische Kust en het heeft een levendig centrum met ontzettend veel uitgaansgelegenheden. Jong en oud komen naar Marmaris voor het vieren van een welverdiende vakantie.

Marmaris kent twee uitgaanscentra, Barstreet en Long Beach. Barstreet wordt druk bezocht door Nederlandse toeristen en Long Beach is de thuishaven van Engelse toeristen. Verder komen er vooral Scandinaviërs en Russen en Belgen om hier in Marmaris te genieten van een heerlijke Turkije vakantie. Het mooie strand van Marmaris is helaas klein en smal, hierdoor liggen de stranden voornamelijk in het hoogseizoen helemaal vol met toeristen. Wil je rustig kunnen genieten op het strand dan kun je naar de stranden van onder andere het nabijgelegen Içmeler en het Cleopatra-strand.

Marmaris is ook de uitvalsbasis voor toeristen die verblijven op het Griekse eiland Rhodos. Vanaf Marmaris kun je bij helder weer het Griekse eiland zelfs in de zee zien liggen. In de omgeving van Marmaris kun je ontzettend veel bezienswaardigheden bekijken, zoals de Kaunos ruïnes, Pamukkale kalkterrassen en de ruïnes uit de Griekse oudheid Efez.